'Live your dream'

Retraite IJsland

Als je denkt aan de enorme leegte van IJsland, het onherbergzame en onaantastbare, de oneindige puurheid en grootsheid van de natuur en aan de grilligheid van de IJslandse kust en het IJslandse klimaat; voel je dan iets in jou ontwaken? Voel je dan het avontuur in je opborrelen?

Overgave aan de Leegte is enerzijds een reis door IJsland, anderzijds een reis door de leegte in jezelf, een leegte die we zo vaak niet willen voelen. We zoeken naar afleiding, tv, internet, eten, drinken. Maar wijzen we daarmee niet onszelf af? Onze grootsheid, onze ziel en onze liefde? Want als we één worden met de leegte in onszelf, worden we één met onze bestemming en staan we voor de grootste verandering in ons leven. Wil jij dit moment nog langer uitstellen?

IJsland roept ons (Marloes & AdJan). We zijn er nog nooit geweest, maar het voelt alsof IJsland ons uitnodigt om haar onuitputtelijke rijkdom te ervaren, ons te spiegelen aan haar vulkanen, kale bergen, besneeuwde toppen en groene dalen, fjorden en gletsjers, de warmwaterbronnen, de omarming van de Atlantische Oceaan, de verstillende meren en bulderende watervallen. IJsland nodigt ons uit om haar en ons ware zelf te ontdekken. IJsland boort nieuwe krachten in ons aan. Dat is wat wij voelen en daarom nemen wij haar uitnodiging dankbaar aan. 

Hoe ziet deze reis eruit?

Op de luchthaven nemen we een huurauto in ontvangst en vervolgens ligt de weg helemaal open. Er zijn geen accommodaties geboekt, niets staat vast. We hebben de bereidheid om ons over te geven aan en ons te laten leiden door het leven en door de tekens waarmee we worden omringd. We hebben de intentie om de controle los te laten, onze angsten onder ogen te zien en ons te verbinden met de liefde die in ons zit. Er wordt moed van ons gevraagd; de moed om te vertrouwen dat hetgeen wij nodig hebben ons door het leven zal worden aangereikt. Samen bepalen we de richting en de reis, luisterend naar ons hart, in verbinding met onze ziel, met als doel onze persoonlijke levensopdracht te aanvaarden en te leven.

Het is onze passie om onderweg te zijn, te reizen, zonder onze bestemming vooraf te hoeven weten. Waar zullen wij slapen die dag en wat komt er op ons pad? Het is in deze overgave waarin wij de zindering voelen van het leven, een spanning die onze cellen opent opdat de magie van het heilige moment erdoorheen kan stromen.

Tijdens deze reis maken we vanzelfsprekend gebruik van de overweldigende natuur die ons omringt. We zijn trouw aan onze impulsen. Hoe zou het zijn om een (stilte)wandeling te maken in de pure natuur van IJsland? Te baden in een warmwaterbron? De verwondering te voelen bij het zien van een gletsjer? Je te vergapen op de steile kliffen aan de kust of op een boot oog in oog te staan met een walvis? Wie weet....vraagt het moment zelfs om een mini vision quest. We laten het allemaal gebeuren. En laten we vooral niet vergeten dat we op de eerste plaats 'hier' zijn om te genieten van alles wat het leven ons te bieden heeft. 

Wat is onze rol?

Net als jij geven wij ons over aan dat wat zich aandient. Wij zijn deelnemer en begeleider tegelijk. Samen met jou en de overige deelnemers zetten wij een sfeer neer van ruimte, liefde, vrijheid, openheid en kwetsbaarheid. We zullen je op een respectvolle manier uitdagen om alles uit deze reis te halen. We zullen met een geopend hart naar je luisteren. We zullen je spiegelen en prikkelen om ten alle tijden trouw te zijn aan jezelf. We zullen je motiveren en inspireren om alles wat vastzit, vrij te maken, te doorvoelen en te transformeren. Het is onze kwaliteit om op een speelse manier vanuit onze ziel ons met jou te verbinden en met de antwoorden die al in jou zitten.


Voor wie is deze reis bedoeld?

Ben jij toe aan het grote avontuur dat LEVEN heet? Voel jij dat je het oude vertrouwde los wil laten en contact wil maken met die grote droom die in jou leeft? En aan te gaan wat de realisatie van die droom in de weg staat? Ben jij bereid om met twee voeten stevig in de IJslandse aarde te staan en je over te geven aan jouw zielenmissie? Wij kijken ernaar uit om naast je te lopen, samen met je te lachen en te huilen, gek te doen, te in- en ontspannen en te verstillen en samen met jou aanwezig te ZIJN in het allesomvattende niets.

Praktische zaken

Reisperiode: 30 mei t/m 5 juni 2017.

Zodra zeker is dat de reis doorgaat, kun je jouw vlucht boeken. Er zijn twee IJslandse vliegmaatschappijen; Icelandair en Wow Air. We zullen vooraf onderling afstemmen voor welke maatschappij we kiezen opdat we dezelfde vlucht hebben. 

Aantal deelnemers: 4-6 

Prijs: € 1245,-  incl. BTW. In deze prijs is de begeleiding, de autohuur (+ benzine) en accommodatie inbegrepen. Tevens zal er in Nederland een persoonlijke intake zijn en zullen we met de groep kort voor vertrek samenkomen om ons met elkaar te verbinden. Bij boeking krijg je één van AdJan's boeken (naar keuze) cadeau.

Alle andere kosten zoals vlucht, eten en drinken, eventuele entreeprijzen etc. zijn voor eigen rekening. We streven bij voorkeur naar accommodaties (in de rust en de natuur) waar we als groep kunnen verblijven. Een plek waar we ook samen de maaltijden kunnen bereiden. Aan de ene kant blijft daardoor alles betaalbaar, aan de andere kant draagt het bij aan het gevoel van samen één. De prijs is gebaseerd op een tweepersoons kamer.

Deze reis is geheel op eigen verantwoordelijkheid.